Pizza zo špaldového cesta

Autor: gabriela gembalova | 2.2.2012 o 20:29 | (upravené 2.2.2012 o 21:44) Karma článku: 3,70 | Prečítané:  1642x

Dnes trošku z talianskej kuchyne.... Pizza mňaaam... tomuto jedlu asi nikdy nepoviem, že nie a určite nie som sama. Vždy si spomeniem na môjho kolegu taliana F., ktorý miluje pizzu a hlavne o nej rád rozpráva.

Potrebujeme na cesto:

200g celozrnnej špaldovej múky

50g polohrubej múky

1 droždia

soľ

vlažná voda 1 vajce

1dcl oleja

 

Potrebujeme na samotnú pizzu:

paradajkové pyré

korenie na pizzu

na plátky nakrájané: paradajky, šampiňóny, cesnak a na kolieska paprika

sterilizovaná /mrazená  kukurica

nastrúhaný nízkotučný Eidam

 

Postup práce:

Zapravíme kvások ( droždie rozmrvíme v miske a zmiešame ho s 2PL polohrubej bielej múky a 4PL vlažnej vody ) a kým nám kvások vykysne odvážime si múky a nasypeme do väčšej misky.  Po vykysnutí kvásku kvások nalejeme k múke do misy a zamiešame do múky. Podobne zamiešame vajíčko a olej a pridávame toľko vlažnej vody až cesto nadobudne polotuhú konzistenciu kysnutého cesta. Miesime niekoľko minút pokiaľ sa nám cesto odlepuje od varechy ( od ruky ). Cesto zakryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste bez prievanu.

Po vykysnutí dáme cesto na dosku a vymiesime na bochníček, ktorý rozdelíme na 2 rovnaké kusy.

Vyvaľkáme oba cestá a dáme ich na plechy zakryté utierkami ešte 30 min. kysnúť.

Po 30-tich minútach dávame na cestá najprv paradajkové pyré, korenie na pizzu, paradajky, papriku, šampiňóny, cesnak a kukuricu a všetko jemne posolíme.

Pizzu dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170°C asi na 30 min.

Po upečení pizzu posypeme nastrúhaným syrom a ešte teplú krájame na štvorce a podávame.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Stálicou maďarskej politiky na Slovensku je Béla Bugár

Maďarskú menšinu na Slovensku reprezentujú v podstate od roku 1989 tie isté tváre.

KOMENTÁRE

Vyčerpá sa s Ficom III Bugárov kredit?

Most-Híd je taký baleťák na hrane.

TECH

Lysohlávky pomohli pacientom s rakovinou

Látka dokázala odhaliť pacientom nový zmysel života.


Už ste čítali?