Šošovicové karbonátky

Autor: gabriela gembalova | 29.1.2012 o 17:29 | Karma článku: 5,81 | Prečítané:  1846x

Su tomu už takmer štyri roky čo sa zo mňa stal "nedobrovoľný" vegetarián. Čo človek nespraví pre svoje zdravie? Môj jedálníček sa kompletne zmenil z jedného dňa na druhý. Bol to pre mňa trošku šok ale kedže ja sa prispôsobím všetkému aj v tomto prípade sa mi to podarilo. Vďaka mojej sestre, ktorá je lektorka zdravej výživy som si upravila moje stravné návyky. Stala sa zo mňa členka klubu zdravia Turany, z ktorého Vám pridávam môj prvý recept na Šošovicové karbonátky.

 

Potrebujeme:

 

0.5kg šošovice, 2 celé vajíčka, 1 cibuľu, 3PL lahôdkového francúzskeho droždia (tebi), strúhanka, soľ podľa chuti

 

 

Postup: Varenie šošovice (Tento postup môžete použiť pri varení akýchkoľvek strukovín- znižuje plynatosť)

 

1 Dáme variť strukoviny, keď zovrú, povaríme ich 10 minút a odstavíme.

2.Prikryté necháme stať pol. hod (aj s vodou)

3. Po pol. hod vodu zlejeme, nalejeme novú vodu a uvaríme do mäkka.

4.  Soľ sa do varu nedáva, solíme až pri dochucovaní.

 

Príprava karbonátok:

 

Uvaríme šošovicu- postup pozri vyššie. Uvarenú šošovicu necháme vychladnúť a potom ju rukou roztlačíme na jednoliatu hmotu, tak, aby tam zostali aj kúsky celej šošovice. Do hmoty pridáme vajíčka, cibuľu pokrájanú na drobno, tebi droždie, strúhanku (také množstvo, aby hmota bola mäkká), dochutíme soľou. Premiešame a tvarujem karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke a vyprážame na malom množstve oleja.

 

-

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

BRATISLAVA

Nivy zatvoria. Pozrite si, kde vystúpite v Bratislave z autobusu

Novú stanicu chcú postaviť do troch rokov.

SVET

Zomrela dedička L'Oréalu, najbohatšia žena sveta

Zásluhy Liliane Bettencourtovej sa ocitli v tieni afér.


Už ste čítali?