Nákyp z pšena

Autor: gabriela gembalova | 29.1.2012 o 19:48 | (upravené 29.1.2012 o 20:30) Karma článku: 5,68 | Prečítané:  1244x

Kedže prvý recept mal taký uspech som sa rozhodla zaradiť ešte jeden. Tentokrát je to niečo pre maškrtné jazýčky na zdravý spôsob.

 

Potrebujeme:

1 sáčok pšena (500g), 3 vajcia, cca 100g cukru, 1 malé maslo, cca 4PL sójového mlieka v prášku, postrúhaná kôra z 1 citróna, trochu soli, 1 čl zdravého prášku do pečiva (bez fosfátu), olej, strúhanka, riedky čokoládový puding na poliatie.

Postup:

Pšeno sparíme prevarenou vodou a vodu zlejeme, aby pšeno nemalo horkastú chuť. Pšeno dáme variť s vodou (vody má byť 2x toľko ako pšena, môže byť aj trošku viac). Keď voda zovrie, zakryjeme pokrievkou, odstavíme a necháme stáť, kým pšeno úplne nevsiakne vodu (keby bolo trošku viac  vody, nič sa nestane).

Do uvareného pšena pridáme sneh z 3 bielkov a vymiešame žĺtka s cukrom (podľa vašej chuti), hrozienka a maslo. Pridáme ešte trochu sušeného sójového mlieka tak, aby celková masa nebola ani veľmi hustá, ale ani tekutá. Nakoniec pridáme citrónovú kôru, trochu soli a prášok do pečiva. Formu na tortu si vymastíme olejom a vysypeme jemnou strúhankou.

Pečieme v rúre na cca 200 °C asi 45 minút (podľa toho, akú máte rúru na pečenie). Pred podávaním polejeme povrchu riedkym čokoládovým pudingom.

Vysvetlivky:

PL= polievková lyžica

čl= čajová lyžička

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Křetínský: Desím sa, aby napätie v koalícii neohrozilo Slovensko

Prevážil podľa mňa konsenzus, že problematika je natoľko zložitá, že politická reprezentácia nie je schopná objektívne vyhodnotiť, čo by sa jednotlivým klientom stalo.

PLUS

Nespávajú, aby mohli prekladať titulky. Zadarmo a za pár hodín

I love you, povie filmová postava a v titulkoch sa objaví: Ja láska vy.

DOMOV

Bývalý minister práce Mihál odchádza z SaS, pre postoje Sulíka

Mihál nesúhlasí s postojmi Sulíka.


Už ste čítali?