Nákyp z pšena

Autor: gabriela gembalova | 29.1.2012 o 19:48 | (upravené 29.1.2012 o 20:30) Karma článku: 5,68 | Prečítané:  1257x

Kedže prvý recept mal taký uspech som sa rozhodla zaradiť ešte jeden. Tentokrát je to niečo pre maškrtné jazýčky na zdravý spôsob.

 

Potrebujeme:

1 sáčok pšena (500g), 3 vajcia, cca 100g cukru, 1 malé maslo, cca 4PL sójového mlieka v prášku, postrúhaná kôra z 1 citróna, trochu soli, 1 čl zdravého prášku do pečiva (bez fosfátu), olej, strúhanka, riedky čokoládový puding na poliatie.

Postup:

Pšeno sparíme prevarenou vodou a vodu zlejeme, aby pšeno nemalo horkastú chuť. Pšeno dáme variť s vodou (vody má byť 2x toľko ako pšena, môže byť aj trošku viac). Keď voda zovrie, zakryjeme pokrievkou, odstavíme a necháme stáť, kým pšeno úplne nevsiakne vodu (keby bolo trošku viac  vody, nič sa nestane).

Do uvareného pšena pridáme sneh z 3 bielkov a vymiešame žĺtka s cukrom (podľa vašej chuti), hrozienka a maslo. Pridáme ešte trochu sušeného sójového mlieka tak, aby celková masa nebola ani veľmi hustá, ale ani tekutá. Nakoniec pridáme citrónovú kôru, trochu soli a prášok do pečiva. Formu na tortu si vymastíme olejom a vysypeme jemnou strúhankou.

Pečieme v rúre na cca 200 °C asi 45 minút (podľa toho, akú máte rúru na pečenie). Pred podávaním polejeme povrchu riedkym čokoládovým pudingom.

Vysvetlivky:

PL= polievková lyžica

čl= čajová lyžička

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Kotlebovcom po zrušení môžu siahnuť na majetok, pozrite sa na aký

Kotlebovcom sa po vstupe do banskobystrickej župy začalo dariť, kupovali autá aj domy.

SVET

Rakúska štátna tajomníčka: Teraz útočia na webe, zajtra v uliciach

Rakúsko pripravuje zákony o nenávistných prejavoch.


Už ste čítali?