Nákyp z pšena

Autor: gabriela gembalova | 29.1.2012 o 19:48 | (upravené 29.1.2012 o 20:30) Karma článku: 5,68 | Prečítané:  1266x

Kedže prvý recept mal taký uspech som sa rozhodla zaradiť ešte jeden. Tentokrát je to niečo pre maškrtné jazýčky na zdravý spôsob.

 

Potrebujeme:

1 sáčok pšena (500g), 3 vajcia, cca 100g cukru, 1 malé maslo, cca 4PL sójového mlieka v prášku, postrúhaná kôra z 1 citróna, trochu soli, 1 čl zdravého prášku do pečiva (bez fosfátu), olej, strúhanka, riedky čokoládový puding na poliatie.

Postup:

Pšeno sparíme prevarenou vodou a vodu zlejeme, aby pšeno nemalo horkastú chuť. Pšeno dáme variť s vodou (vody má byť 2x toľko ako pšena, môže byť aj trošku viac). Keď voda zovrie, zakryjeme pokrievkou, odstavíme a necháme stáť, kým pšeno úplne nevsiakne vodu (keby bolo trošku viac  vody, nič sa nestane).

Do uvareného pšena pridáme sneh z 3 bielkov a vymiešame žĺtka s cukrom (podľa vašej chuti), hrozienka a maslo. Pridáme ešte trochu sušeného sójového mlieka tak, aby celková masa nebola ani veľmi hustá, ale ani tekutá. Nakoniec pridáme citrónovú kôru, trochu soli a prášok do pečiva. Formu na tortu si vymastíme olejom a vysypeme jemnou strúhankou.

Pečieme v rúre na cca 200 °C asi 45 minút (podľa toho, akú máte rúru na pečenie). Pred podávaním polejeme povrchu riedkym čokoládovým pudingom.

Vysvetlivky:

PL= polievková lyžica

čl= čajová lyžička

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

BRATISLAVA

Nivy zatvoria. Pozrite si, kde vystúpite v Bratislave z autobusu

Novú stanicu chcú postaviť do troch rokov.

SVET

Zomrela dedička L'Oréalu, najbohatšia žena sveta

Zásluhy Liliane Bettencourtovej sa ocitli v tieni afér.


Už ste čítali?